Resipinya sama je ngan resipi nak wat bancuhan tepung untuk crispy roti sardin roll tadi, dah memang ambik lebihan tu kan. Tapi takpe, mood baik sket sebab dah kenyang makan lempeng walaupon dah ngantuk so Ainn rajin sket la nak taip lagi sekali bahan2 nak buat lempeng ni, sebabnya Ainn ada tambah sket susu pekat lebihan wat roti bakar tadi.
Resipi Lempeng
Bahan2:
*3tbs tepung gandum
*1biji telur
*1tbs susu pekat
*secubit garam
*air
*sedikit minyak masak
Cara2:
1. Pukul telur bersama sedikit garam dan susu pekat.
2. Masukkan tepung gandum. Kacau lagi.
3. Masukkan air mengikut kepekatan yang diingini.
4. Panaskan minyak dan masukkan bancuhan tepung tadi. Ratakan pada permukaan pan.
5. Bila dah masak terbalikkan.
6. Angkat bila kedua2 permukaan masak.
Disebabkan guna lebihan pagi tadi je so dapat kecik gini je la. Oke la boleh jugak dimakan.
Perut dah kenyang, mata pon dah mengantuk, penat 4resipi hari ni, masa untuk rehatkan minda rehatkan badan. Gud nite :-)
No comments:
Post a Comment